Rodzina i członkowie
Utwórz rodzinę, zapraszaj członków, zatwierdzaj prośby o dołączenie i zmieniaj rodziny.
Oto najczęstsze pytania dotyczące używania Family Points. Jeśli nie możesz znaleźć odpowiedzi, możesz również skontaktować się z nami bezpośrednio.
Napisz do nas →Utwórz rodzinę, zapraszaj członków, zatwierdzaj prośby o dołączenie i zmieniaj rodziny.
Publikuj zadania, przesyłaj dowody ich wykonania, przeglądaj zgłoszenia i przyznawaj punkty.
Zarządzaj nagrodami, zapasami, wykupami, dostawą nagród i zwrotami punktów po anulowaniu.
Weryfikacja adresu e-mail, odzyskiwanie hasła, powiadomienia i usuwanie konta.
Administrator rodziny może wygenerować link z zaproszeniem lub kod QR albo wysłać kod rodziny członkom. Po zarejestrowaniu się lub zalogowaniu i przesłaniu prośby o dołączenie administrator zatwierdza ją i mogą wejść do przestrzeni rodzinnej.
Po przesłaniu zadania twórca zadania lub wyznaczony recenzent zwykle musi je sprawdzić. Po zatwierdzeniu punkty premiowe zostaną automatycznie dodane do Twojego salda w bieżącej rodzinie.
Nie. Rodziny wykorzystują punkty, aby docenić swoje wysiłki. Nie są walutą ani metodą płatności. Nie można ich kupić, wycofać, przekazać innej rodzinie ani wymienić na gotówkę.
Najpierw sprawdź status powiadomień na stronie Ustawienia aplikacji, a następnie zezwól Family Points na wysyłanie powiadomień w ustawieniach systemowych telefonu. Nawet bez włączonej funkcji push systemu powiadomienia w aplikacji nadal działają.
Tak. Możesz utworzyć wiele rodzin lub dołączyć do nich i przełączać się między nimi w Ustawieniach. Role, punkty, zadania i dane sklepu są izolowane pomiędzy różnymi rodzinami.
Jeśli Twoje konto ma zweryfikowany adres e-mail, wybierz opcję „Zapomniałem hasła” na stronie logowania. Wpisz kod weryfikacyjny wysłany na Twój adres e-mail, aby zresetować hasło.
Możesz dokończyć usuwanie bezpośrednio w aplikacji — nie jest potrzebny żaden dodatkowy formularz internetowy.
Jeśli jesteś jedynym administratorem rodziny, która nadal ma innych członków, najpierw przypisz innego członka jako administratora. Usunięcia konta nie można cofnąć; dane osobowe są usuwane lub anonimizowane, a wspólna księga rodzinna przechowuje wyłącznie anonimową historię. Rodzina, w której jesteś tylko ty, zostanie usunięta w tym samym czasie.